понеділок, 17 лютого 2014 р.

Відкрите заняття з дітьми з обмеженими можливостями на тему «Настрій людини»



Рахівський районний реабілітаційний центр для інвалідів та длітей-інвалідів інформує.
27.02.2014р. працівники реабілітаційного центру на базі центральної районної бібліотеки   провели відкрите заняття з дітьми з обмеженими можливостями на тему «Настрій людини».
 Метою заняття стало навчити дітей із розумінням ставитися до емоційного світу людини ; сформувати у дітей поняття про емоції та їх вплив на  настрій людини; навчити спостерігати за щоденними виявами свого настрою; контролювати свої емоції. Розвивати комунікативну компетентність, моральні якості такі як доброзичливість, співчуття, взаємодопомога, повага; створення позитивного психологічного клімату; встановлювати дружні довірливі контакти між дітьми та дорослими.
Вправа «Привітання з другом» ( діти дивляться один на одного з посмішкою, вітаються та називають кожен своє ім‘я).
Вчитель-реабілітолог центру розповіла дітям який буває настрій у людини, а діти старались сказати чим це зумовлено. Разом виконали вправу « Назви настрій смайлика» ( за допомогою картинок-смайлів діти визначають який буває настрій – сумний, веселий, сердитий, ображений).

Логопед провела з дітьми артикуляційну гімнастику : «Бегемот», «Корівка», «Міцний горішок», «Гребінець», «Повітряна кулька», «Полоскання», «Хоботок», «Дудочка», «Лопата», «Чистимо зуби», «Маятник», «Голочка».
Після чого психолог провела з дітьми наступні вправи:
1)    «Покажи настрій»
2)    «Назви настрій за виразом обличчя»
3)     Казка «Настрій боровичка»
Діти склали «квітку настрою» та всі разом дружно дивилися мультфільм про Капітошку.
З метою координації зусиль по роботі із дітьми-інвалідами в населених пунктах району на занятті були присутні працівники Рахівського районного центру соціальних служб для сім‘ї, дітей та молоді.

Немає коментарів:

Дописати коментар