понеділок, 21 травня 2018 р.

1 червня – Міжнародний день захисту дітей


     
          В рамка підготовки до свята 17 травня 2018 року 15 дітей з особливими потребами - вихованці  Рахівського районного центру комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю в супроводі  батьків  та працівників центру за ініціативи депутата міської ради Німчука І.Є. та сприяння Рахівського міського голови Медвідя В.В., Карпатського біосферного заповідника, ТОВ «Бочкор та сини» відвідали музей екології гір та природокористування в Українських Карпатах.



Метою поїздки  було розширити та збагатити знання дітей про   природу Карпат; ознайомити з історією, традиціями та культурною спадщиною  наших предків.
Екскурсія була розділена на дві частини: «Природа Карпат» та «Природокористування в Українських карпатах». У першій частині екскурсії діти мали змогу ознайомитися з історією формування Карпатських гір,  рослинним та тваринним світом Карпат, побачили експозиції:«Карстові печери», «Життя первісної людини», а також муляжі рисі, кабана, фазана. Під час огляду  тераріумного комплексу побачили  різноманітних  плазунів нашого краю, а саме:  полоза карпатський, безногу ящірку веретільницю, вужа, саламандру. Під час другої частини вихованці ознайомилися з умовами життя наших предків, побачили житло та знаряддя, яким добували їжу; з експозиціями «Полонинське господарство», де відтворені давні традиції і збережені до сьогоднішнього часу сироваріння; «Гуцульське весілля» в якому зображено традиції, одяг та музичні інструменти; «Інтер’єр гуцульської хати», де відтворено колорит та побут гуцулів.
Під час екскурсії діти отримали велике задоволення  та незабутні враження від побаченого.
Вихованці реабілітаційного центру, їх батьки щиро вдячні голові міста Медвідю В.В., керівництву Карпатського біосферного заповідника за прекрасно організовану екскурсію, а ТОВ «Бочкор і сини» за надання автобуса.

                                                                                       Оксана Шевчук,
    логопед центру

                                                                          


Немає коментарів:

Дописати коментар